AKTIVITETSLEIR JULI 2018

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Fra karibiske strender til kaffelandsbyer i Andesfjellene.

I juli 218 arrangerer Golden Colombia

Aktivitetsleir

Lær om fantastiske Colombias kultur, natur og historie mens du bidrar i vårt arbeid for å gi vanskeligstilte barn en bedre fremtid.


Colombia er stadig oftere å finne øverst på internasjonale mediers lister over reisemål en ikke må gå glipp av.  Og det er ikke rart, Colombia er et Latin-Amerika i miniatyr: her er Andesfjell og karibiske strender, Amazonas-jungel og ørkener, musikkstiler og kulinariske tradisjoner like varierte som landets geografi, samfunn av urinnvånere som besitter tusenårig kunnskap om naturen som omgir dem, fortryllende vakre landsbyer og moderne metropoler. Og ikke minst, ifølge et utall undersøkelser: Verdens lykkeligste befolkning.

 

Men det er og et land med store utfordringer. Colombia har gjennomlevd en mer eller mindre kontinuerlig voldelig konflikt de siste 70 årene. Fattigdommen er stor, og mange ser seg nødt til å involvere seg i illegale aktiviteter. Colombia er blant annet verdens største produsent av kokain.

 

Alt dette vil du få et innblikk i under et tre ukers opphold på Golden Colombias Summer Camp i Colombia. Du vil delta i vårt arbeid med barn og unge som ledd i såkalt alternativ utvikling i vanskeligstilte samfunn. Og du vil til gjengjeld bli kjent med et av verdens mest fascinerende land og folk..


Fantastisk innsats av Kristina, Gina, Edvard, Marte, Lisa og Lars på leirens første uke! En lærerik og underholdende uke for barna, som er svært takknemlige for tiden og engasjementet de frivillige fra Norge bruker på dem 󾰀 🇨🇴󾓭🇴

Posted by Golden Colombia on 26. juni 2016

En liten oppsummering av en arbeidsdag på sommerleiren 2016!Hvorfor dette arbeidet?

Det ene samfunnet vi jobber i er et lite fiskersamfunn på Colombia karibiske kyst. Barna i denne fattige men idylliske landsbyen, som i dag er en bydel i Cartagena, er blant de mange millioner barn og ungdom over hele Latin-Amerika som står i fare for å bli rekruttert til kriminelle aktiviteter i løpet av oppveksten. Se for eksempel vår kronikk om temaet her på NRK.  Vi jobber for å forebygge en slik utvikling i dette samfunnet, og ønsker å gi barna andre drømmer og fremtidshåp enn det de kriminelle kan gi dem. 

Vis mer

 

Det andre samfunnet du vil bli kjent med ligger i Cienaga i Sierra Nevada, Colombias høyeste fjell, noen timers kjøring fra Cartagena. Befolkningen i dette fjellet har opplevd mye vold og konflikt de siste 50 årene etter at denne fantastiske nasjonalparken begynte å bli brukt til dyrking av cannabis (og senere koka). Nå er det ikke lenger verken koka eller cannabis her, og befolkningen lever i hovedsak av kaffe- og fruktdyrking. Golden Colombia jobber med å støtte opp under denne utviklingen, blant annet ved å styrke barnas utdanning slik at de vil kunne bidra til å styrke disse legale næringene i fremtiden.

 

Se Golden Colombias tale til FN i høst om vårt arbeid med alternativ utvikling

Vis mindreAktiviteter på leiren

Barna i disse marginaliserte samfunnene får dessverre utdanning av svært lav kvalitet. Med våre aktivitetsleire, søker vi å kompensere for dette ved å sette dem på sporet av muligheten for å tilegne seg kunnskap selv, og da hovedsaklig på nettet og med andre digitale hjelpemidler. Aktivitetsleirene er ment som inspirasjon og for å fremme gleden ved læring og mestring.

 

Vi fokuserer på tre hovedområder:

  • Kokekunst
  • Engelsk
  • Teknologi (webutvikling og robotikk)

Vis mer


Bakgrunnen for dette temavalget, er dels at dette er emner der en utmerket godt kan tilegne seg kunnskap selv med egenstudier på nettet. Og dels er dette tre sentrale områder for den økonomiske utviklingen av det colombianske samfunnet, og ferdigheter på disse områdene vil styrke de unges muligheter på arbeidsmarkedet.

 

Begge samfunnene vi vil arbeide i, har et svært stort potensial for å utvikle ulike næringsmidler basert på sine unike råvarer, i tillegg til en økologisk turisme knyttet til fiske og kaffedyrking. Alle ferdighetene over er sentrale for at de skal kunne lykkes med dette.

 

Hvert tema vil ha en spansktalende aktivitetsleder, og de frivillige assisterer denne i gjennomføringen av aktivitetene. Du bestemmer selv hvilke aktiviteter du ønsker å delta på.

Vis mindre

Hvilke kvalifikasjoner trenger du?

Du må først og fremst være glad i barn og ungdom. Det viktigste vi gir dem på disse arrangementene er ikke nødvendigvis de konkrete aktivitetene vi gjennomfører, men opplevelsen av å få venner i andre deler av verden – mennesker som ser dem og respekterer dem for de unike individene de er. Noe de sårt trenger i et samfunn der de lever nederst på rangstigen uten mulighetene som blir andre til del.

Vis mer


Dernest må du være forberedt på at Colombia er et utviklingsland. Forholdene er mye enklere enn vi er vant til, ting fungerer ikke slik man skulle ønsket, planlegging er vanskeligere osv. Men det er nettopp derfor det er nødvendig å bidra til utvikling i landet. Du må derfor være robust og generøs nok til å legge egne behov for komfort og forutsigbarhet til side for en stund, og ha som prioritet å gjøre det beste ut av situasjonene.

 

Men du trenger ikke å ha noen bestemt kompetanse. Vi vil ha egne personer som står ansvarlig for de ulike aktivitetene, og du vil bidra som veileder i mindre grupper etter nærmere avtale. Du kan delta innen matlaging, idrett – eller begge deler. Og gi oss gjerne beskjed om du har annen erfaring eller kunnskap du ser kan benyttes i aktiviteter med barna!

 

Og du trenger ikke kunne spansk! Tvert i mot er det bare en fordel om du ikke kan det, for da er barna nødt til å prøve å praktisere den engelsken de kan (og som mange av dem har lært på Golden Colombias engelskkurs). Men det er jo selvfølgelig en gylden mulighet for deg til å lære og praktisere spansk selv!

Vis mindreGolden Colombia monterte nylig en basketkurv i parken i Punta Canoa. Her er noen klipp fra en av treningene vi har holdt der som del av vår sommerleir for barna i landsbyen de siste ukene.

Posted by Golden Colombia on 2. juli 2016

Fra basketballtreningen i parken en dag under sommerleiren 2016Kultursenteret Leandro Díaz

Aktivitetene på somerleiren finner delvis sted i landsbyen Punta Canoa og delvis på Golden Colombias kultursenter, Centro Cultural Leandro Diaz, som ligger på stranden vel halvannen kilometer fra landsbyen. Her er vi en halvtimes kjøring  unna den fantastiske gamlebyen i Cartagena for de som vil ta noen turer inn dit i løpet av oppholdet. Kultursenteret har også rom for overnatting og restaurant, og kan ellers skilte med privat strand med strandbar, svømmebasseng og “kinosal” med hengekøyer i en av palmehyttene.

 


Stranden på Kultursenteret Leandro DíazSierra Nevada

Det andre stedet Golden Colombia jobber, er i Palmor, et kaffeproduserende samfunn oppe i Sierra Nevada. Vi samarbeider med dette samfunnet innen eksport av kaffe og frukt og i utviklingen av økoturisme. En viktig del av dette arbeidet er å styrke barnas utdanning. Vi vil her arbeide med både barn i bygder med kaffebønder som tilhører Colombias majoritetsbefolkning (mestisos) og i samfunn med urinnvånere (Kogui-indianere).


Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background


 

I tillegg til at du bidrar med en opplevelse for livet for disse barna, har vi også flere tilbud til de frivillige slik at du kan lære og forstå mest mulig av dette fascinerende og komplekse landet.Punta Canoa


 

Du vil for det første få mulighet til å bli med landsbyens fiskere ut på havet i morgengryet for å trekke garna. Noe av denne fangsten vil mødrene til barna komme og lære oss å tilberede på ekte karibisk vis som Sierra con arroz de coco, eller Sancocho de marizcos!


Posted by Golden Colombia on 26. juni 2016


Palmor


 

Palmor er en liten kaffelandsby med omkringliggende småbygder oppe i fjellet som ble grunnlagt av flyktninger fra borgerkrigen på 1950-tallet.  Her vil du få oppleve hvordan den verdensberømte colombianske kaffen blir til! Lær om hele prosessen fra utplanting av kaffebuskene til ferdig brente kaffebønner sendes ut på verdensmarkedet. 

 Cartagena


 

Du vil selvsagt bli godt kjent med den majestetiske gamlebyen i Cartagena som står på UNESCOS verdensarvliste – regnet som en av verdens desidert vakreste byer. (De som ønsker vil også kunne reise inn hit (20 km fra kultursenteret der dere bor) for å tilbringe de to kort-helgene, lørdag til mandag.)Colombia-kunnskap


 

Leirleder er Golden Colombias grunnlegger, Øystein Schjetne, kjent fra mange TV- og radioinnslag om Colombia. Han har også skrevet en lang rekke kronikker og reportasjer om landet. Sammen med andre ansatte ved Centro Cultural Leandro Díaz vil han om kveldene presentere dette fascinerende og mangfoldige landet.  Temaene vil spenne fra Colombias historie og geografi, kaffekulturen, de mange hundre fruktslagene (med smaksprøver!) og landets fantastiske musikktradisjoner.PROGRAM


8. juli  Ankomst

9.-13. juli  Aktviteter Cartagena

14.-15. juli  FRI

16-20. juli  Aktiviteter Cartagena

21.-22. juli  FRI

23.-27. juli  Aktiviteter Sierra Nevada

28. juli  AvreiseINTERESSERT?


  • Prisen på deltagelse på Golden Colombias Aktivitetsleir er kr 8900. Dette inkluderer overnatting, transport, “Colombia-kurs” og deltagelse på aktivitetene med barna fra den 8. til den 28. juli.
  • Seng i 2- eller 4-mannsrom med delt bad. Air condition i alle rom.
  • Enkeltrom både med og uten bad tilgjengelig, ta kontakt for priser.
  • Måltider kan kjøpes både på kultursenteret og i landsbyene, påregn kr 100-150/dag.
  • For påmelding eller spørsmål: kontakt Øystein Schjetne på schjetne@goldencolombia.org


Se også...


En trailer fra Nils og Ronnys Walkabout-episoder fra Colombia – i form av Romjulsdrøm fremført med vallenatoband! – tatt opp på Centro Cultural Leandro Díaz.Nils fra Walkabout i et “what did I just see?-øyeblikk” under et besøk i en colombiansk kaffelandsby. 

Forfatter Vigdis Hjorth er en av dem som har deltatt i arbeidet med lokale ungdommer på Centro Cultural Leandro Díaz. 

Den norske stiftelsen Dissimilis arrangerte seminar for colombianske lærere på Centro Cultural Leandro Díaz i 2016. Fantastisk innsats av Kristina, Gina, Edvard, Marte, Lisa og Lars på leirens første uke! En lærerik og underholdende uke for barna, som er svært takknemlige for tiden og engasjementet de frivillige fra Norge bruker på dem 󾰀 🇨🇴󾓭🇴

Posted by Golden Colombia on 26. juni 2016

En dag på kjøkkenet under sommerleiren 2016Fantastisk innsats av Kristina, Gina, Edvard, Marte, Lisa og Lars på leirens første uke! En lærerik og underholdende uke for barna, som er svært takknemlige for tiden og engasjementet de frivillige fra Norge bruker på dem 󾰀 🇨🇴󾓭🇴

Posted by Golden Colombia on 26. juni 2016

Vi lager guanabana-is med barna på avslutningsfesten sommeren 2016!

WhatsApp chat