Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

AKTIVITETER

Golden Colombia Summer Camp 2017

 

 

I sommer arrangerer vi Summer Camp for barna i landsbyen Punta Canoa på kultursenteret. Hovedtemaene vil være matlaging og idrett. Vi trenger frivillige! Som også vil få anledning til å lære masse om landet og få opplevd spesielt det den karibiske kysten kan by på. Se mer om opplegget her.

Orkesteret Ciego Son på Kultursenteret!

 

 

Ciego Son kan bety “Blind(e) er de” eller “Blind son” (av son cubano). I alle fall er de 17 blinde ungdommer som har startet med musikk de siste par årene under orkesterlederen Frank Villanuevas kyndige veiledning. I denne videoen spiller de cumbia-klassikeren Pollera Colorá på et arrangement på kultursenteret i april i år.

Dissimilis i Colombia

 

 

Norske Dissimilis arbeider med organisasjoner verden over for å utbre metoder for å lære funksjonshemmede barn å spille musikk. I vår var de på Kultursenteret Leandro Díaz og holdt en workshop for organisasjoner som jober med funksjonshemmede barn og ungdommmer i Cartagena. Se bilder fra workshopen her.

“It’s ludicrous this place exists and everybody doesn’t want to live there”

 

(TV-kokken Anthony Burdain om Colombia)

 

Eller som en norsk TV-personlighet utbrøt etter et besøk i Colombia: “Jeg fatter ikke hva disse menneskene går på!? De må være høye på selve livet!”
Colombianerne havner stadig vekk på toppen av listene over verdens lykkeligste befolkninger. Og det er ikke noe lite paradoks i et land som har gjennomlevd tiår med væpnet konflikt og ikke akkurat topper verdens velferdsstatistikker.
Men kanskje er det som landets store forfatter, Gabriel García Márquez, har sagt, at “kjærligheten blir sterkere og noblere under store prøvelser”. Slik er det kanskje og med kjærligheten til livet.
Gleden over de små, magiske tingene. En ny dag, et møte med en god venn – eller et møte med en fremmed. Tomamos un tinto y seamos amigos, lyder det colombianske munnhellet. La oss ta en kaffe og bli venner!
Eller en juice. Laget av en av de mange hundre frukter landet kan by på, landet med verdens nest høyeste biodiversitet. Landet med karibiske strender, øde stillehavskyst, snøkledde andesfjell og dampende amazonasjungel. Landet uten sidestykke hva gjelder naturskjønnhet i denne del av verden.
Landet med den fascinerende historien som har skapt Latin-Amerikas kanskje mest varierte og lisvbejaende kulturelle uttrykk: et stort utbud av matretter, musikkstiler, leker, dans og litteratur som er symbolet på “det lykkelige liv i Colombia”.
“Jeg vil gi deg en natt med cumbia”, synger landets store popstjerne, Carlos Vives, som om det dreide seg om en stor diamantring. Det er nettopp det vi på på Golden Colombias kultursenter i Cartagena vil. Vi vil gi deg noen smakebiter av colombiansk kultur. Til deg som vil skjønne litt mer av Colombia. Til deg som vil skjønne litt mer av livet.

¡Vallenato! ¡Ay hombe!

 

 

Vallenato. Colombias nasjonalmusikk. Karibisk country. Trekkspillbasert, historiefortellende, euforisk cajun-aktig. På Kultursenteret Leandro Díaz kan du oppleve musikken på autentiske parrandas – jam sessions med god mat og drikke – slik musikken ble fremført i dens glansdager i første halvdel av forrige århundre!

Golden Vigdis Hjorth kurset barna i Punta Canoa!

 

 

På kultursenteret tilbyr Golden Colombia engelskkurs for barna i den lokale landsbyen, Punta Canoa. I kurset inngår også ulike andre aktiviteter knyttet til idrett og kultur. I vinter hadde barna gleden av å få et usedvanlig underholdende foredrag av den norske forfatteren Vigdis Hjorth!

Romjulsdrøm av Prøysen med vallenatokomp!

Det aller første arrangementet på Kultursenteret Leandro Díaz fant sted i desember 2012 da Nils&Ronny fra NRK-programmet Walkabout arrangerte en vallenato-parranda på stranden her. Her ser vi Nils tolke Romjulsvisa av Alf Prøysen a la caribeña! De øvrige bildene i videoen er fra den hysteriske rundturen i Colombia med i en 50 år gammel Land Rover med en geit i baksetet!

WhatsApp chat