Ny Home

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background


Kultursenteret Leandro Díaz

Kultursenteret Leandro Díaz ligger i den vakre, gamle kolonibyen Cartagena de Indias på Colombias karibiske kyst. Bak Cartagenas bymurer samlet den spanske kronen rikdommer fra hele Sør-Amerika som én gang om året ble skipet over til Europa i en armada av galeoner. Og her samler vi kulturelle rikdommer fra hele den mangfoldige og majestetiske colombianske landsbygda som vi tilbyr til både colombianske og internasjonale turister.

 

Her vil en kunne delta på intimkonserter med vallenatoband, lære å danse cumbia, tilberede matretter fra de ulike colombianske regioner, lære om colombiansk kaffe og juicer laget av de mange hundre fruktslagene i landet, og delta i arbeidet med med lokale fiskerne.

 

Kultursenteret Leandro Diaz samarbeider i tillegg med sosiale organisasjoner som gjør bruk av fasilitetene ved kultursenteret vederlagsfritt til gjennomføring av blant annet kurs og konferanser. Vi tror at et sterkt sivilsamfunn og en befolkning som føler stolthet og glede over å være colombianske (noe vi har skrevet om i denne artikkelen), er viktige ingredienser i et fremtidig Colombia med fred og velstand.Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide backgroundSlide thumbnail
Slide background
Slide background
¡Parrandaaaa!


Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Vallenato, en musikksjanger fra nordkysten av Colombia er ble tatt inn på UNESCOs liste over verdens immaterielle kulturarv.


Parranda vallenata. Vallenato er en “colombiansk countrymusikk”med trekkspill, caja og guacharaca med historier som er hentet direkte fra komponistenes egne liv. Ofte dramatiske og triste – slik livet i Colombia ofte har vært – men alltid med himmelropende glade og livlige melodier – slik colombianerne er selv!

 

En parranda er en intimkonsert med vallenato. Der en også får servert de fascinerende historiene bak sangene og komponistenes liv, og ikke minst variert tradisjonsmat – og drikke rett fra grillen og steinovnen underveis!

 

Transport til og fra gamlebyen i Cartagena til kultursenteret er inkludert i en slik kveld med parranda vallenata. Vi starter opp med tilbudet fra den 24. mars, og mer detaljert informasjon vil bli lagt ut her i begynnelsen av mars. Følg oss også på Facebook eller ta kontakt på mail for nærmere informasjon.
Kulturutveksling – aktivitetsleir


 

Kultursenteret Leandro Díaz arrangerer leire med kulturutveksling der deltagere fra hele verden blir kjent med den rike colombianske kulturen mens de selv bidrar i aktiviteter – som engelskundervisning, teknologi, idrett og matlaging – med barn og ungdommer fra lokalmiljøet rundt kultursenteret.

 

Se mer om leiren som skal avholdes i juli 2018 her.
Kurs- og konferansesenter for sosiale organisasjoner


 

Kultursenteret Leandro Díaz bidrar i implementeringen av fredsprosessen i Colombia ved blant annet å stille kultursenterets fasiliteter kostnadsfritt til rådighet for sosiale organisasjoner i landet. Her kan de gjennomføre kurs, konferanser og møter i en rolig, landlig atmosfære, men likevel bare en halvtime fra den fantastiske gamlebyen i Cartagena.

 

Organisasjoner som er interessert i dette tilbudet kan ta kontakt med kultursenteret her.

Stiftelsen Golden Colombia


 

Kultursenteret Leandro Díaz ble etablert i 2017 av den norske ideelle organisajsonen Stiftelsen Golden Colombia, og er lokalisert i Colombias store turistdestinasjon, Cartagena de Indias. Golden Colombia arbeider blant annet med alternativ utvikling på den colombianske landsbygda og med å styrke og dokumentere den colombiansk nasjonalkulturen. Leandro Díaz


 

Kultursenteret har fått navn etter vallenatokomponisten og -poeten Leandro Díaz (1928-2013). Han var født blind i fattige kår på landsbygda i La Guajira, men skulle bli en av Colombias høyest elskede kunstnere i det 20. århundret. Han var kjent som “den kreolske Homer”, “mannen som ser med sjelens øyne”, eller også som “trubaduren fra Alto Pino” – småbruket i Sierra Nevada-fjellet hvor han ble født og hvor Stiftelsen Golden Colombia tok dette bildet i 2009. 

Leandro Díaz var en av den colombianske nobelprisvinneren Gabriel García Márquez’ store inspirasjonskilder. Forfatteren fortalte tidlig til Leandro Diaz at han ønsket å skrive en roman basert på sangen La Diosa Coronada. Dette skulle bli en av litteraturhistoriens største kjørlighetsromaner, Kjærlighet i koleraens tid, som åpner nettopp med et vers fra sangen. Bildet tok Golden Colombia på de to legendenes siste parranda vallenata sammen få uker før Leandro Díaz’ bortgang i 2013. VallenatoVallenato er colombiansk “countrymusikk” med frenestisk rytme med dramatiske historier fra hverdagslivet på landsbygda. Instrumentene er trekkspill, caja (tromme) og guacharaca (rytmeinstrument av bambus), og musikken anses som kreolsk, altså at den har oppstått i møtet mellom de europeiske, indianske og afrikanske kulturer i Colombia. Vallenato ble oppført på UNESCOs liste over verdens immaterielle kulturarv i 2015.  Kulturutveksling“Måtte verdens kulturelle brigader komme til Colombia”skriver den colombianske forfatteren William Ospina i et berømt essay. Kultursenteret Leandro Díaz er klar til å ta dem imot.


En trailer fra Nils og Ronnys Walkabout-episoder fra Colombia – i form av Romjulsdrøm fremført med vallenatoband! – tatt opp på Centro Cultural Leandro Díaz. 

Forfatter Vigdis Hjorth skrev på roman “Arv og miljø” under sitt opphold ved Kultursenteret Leandro Díaz der hun blant annet holdt “skrivekurs” for barna i landsbyen Punta Canoa. Den kontroversielle, selvbiografiske romanen skapte stor debatt i Norge, og interessant nok ble deler av den altså skrevet på kultursenteret oppkalt etter Leandro Díaz, den blinde og fattige vallenato-poeten som bokstavelig talt sang ut om uretten han opplevde i sine mer enn 200 sanger.Vår Facebook-side


Facebook Posts

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' or 'pages_read_user_content' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.

WhatsApp chat