CARIBBEAN MEASUREMENT

Like ved kultursenteret ligger fiskerlandsbyen Punta Canoa. Navnet dukker første gang opp i historiebøkene da det var her Vernon lå med sin enorme flåte mens han forberedte angrepet på Catagena i 1700. Den gangen var landsbyen nettopp grunnlagt av frigitte slaver.
Siden har de levd av det havet har gitt dem, og det de har fått for salget av fangsten inne i Cartagena, halvannen times gange unna langs stranden. På 80-tallet fikk landsbyen både vei og båter på påhengsmotor, men de tradisjonelle fisketeknikkene, håndverksfisket (pesca artesanal) holdes fremdeles i hevd. Her vil du lære å fiske med “hengekøye” (chinchorro), et not-aktig garn som ros ut på havet og trekkes inn på stranden igjen.
Og selvfølgelig “la atarraya”, kastegarnet som kastes som en lasso i brenningene og folder seg ut over den karibiske solnedgangen som en blomst i flor. I fangsten vil vi finne hvite fisker som pargo, mera og robalo og blå fisker som sierra og bravo. I tillegg til krabbene cangrejo og ceiba, hummer, muslinger, reker og skjell. Tilberedingen er det kvinnene fra landsbyen som hjelper oss med.
Vi griller fileer, lager sancochosuppe med kokos og ovnsbaker hel fisk på saltseng. Tilbehøret består selvfølgelig av den karibiske kystens klassiske arroz de coco (kokosris), patacones (smultstekte pannekaker av most platano – matbanan), yuca, ñame og andre lokale grønnsaker og rotfrukter. Og med havets frukter på tallerkenen er det selvfølgelig Colombias frukter i glassene!

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

WhatsApp chat