Frivillige instruktører

Er det noe som kan skape fred og utvikling i Colombia er det en ung generasjon som har opplevd at det er gøy å lære, og som har lært hvordan det er mulig å lære seg ting selv. Dette jobber vi med i Centro Cultural La Provincia, og til det trenger vi flere

 

Frivillige instruktører

I Cartagena i Colombia driver vi et eget fritidsbasert opplæringsprogram for vanskeligstilte ungdommer, Albalab Juvenile Innovation Center

 

Her lærer ungdommene blant annet engelsk, teknologi og gastronomi. Men primært lærer de hvordan de kan tilegne seg kunnskap på egen hånd og hvordan kunnskap og ferdigheter kan bidra til å bedre livskvaliteten i samfunnene deres.

 

Bortsett fra engelskundervisningen er all undervisning prosjektbasert. Det vil si at de lærer et emne ved å arbeide i et konkret prosjekt som noen i samfunnet har behov for og nytte av. Ungdommer som har fullført de første trinnene i programmet får arbeid som instruktører for de yngre, og slik heves statusen for kunnskap i samfunnet sakte men sikkert.

Hva kan du bidra med?

Vi trenger for det første engelskinstruktører. Du må snakke godt engelsk, men det er ikke nødvendig å kunne spansk. Hensikten er nettopp at ungdommene skal få øvelse i å forstå og gjøre seg forstått på engelsk. 

 

Det er en fordel om du også kan bidra på et område i tillegg til engelskpraktisering. Du trenger ikke være noen tung ekspert, for meningen er å vise ungdommene nettopp hvordan en utforsker et område og lærer gjennom prosjektarbeid. Men du må ha en basiskunnskap og interesse for temaet. 

 

I 2021 trenger vi instruktører på følgende fem områder:

Engelsk

Ungdommene har “engelsk” på skolen, men lærer bokstavelig talt ingenting. Vi viser dem hvordan de kan tilegne seg engelskkunnskap selv med apper og andre digitale verktøy. Vi bruker engelskspråklig musikk og film i undervisningen og vi har ikke minst mange enkle samtaler. 

Webutvikling

Undommene skal i løpet av året lansere en nettavis for landsbyen Punta Canoa basert på publiseringsverktøyet WordPress. De vil lære å lage artikler, notiser og intervjuer, og illustrere dette med grafikk og bilder. 

Lydproduksjon

Denne gruppen vil lære om opptak, avspilling og formidling av lyd ved å delta i arbeidet på kultursenteret. De vil delta i planlegging og rigging av utstyr til konserter og festivaler, lydopptak i studio samt miksing og lydbearbeiding.

Videoproduksjon og digital markedsføring

Denne gruppen vil arbeide med å utvikle markedsføringsmateriell som bilder, videoer, tekster, slideshows og annonser til bruk i sosiale medier. De vil lære å planlegge, gjennomføre og analysere systematiske kampanjer på ulike digitale plattformer. De vil arbeide med markedsføring både av kultursenteret og andre lokale bedrifter og organisajsoner.

Gastronomi

Denne gruppen vil arbeide med å utvikle og tilberede retter basert på lokale råvarer og tradisjoner, og vil som inspirasjon også lære om internasjonale kulinariske tradisjoner og ernæring. Gruppen vil aktivt arbeide med kontorstøtteverktøy og bildebehandlingsprogrammer for å lære å håndtere vekt- og volumenheter, dokumentasjon av oppskrifter, presentasjon av retter, utvikling av menyer etc. 

Hvordan fungerer det?

Et opphold som frivillig på Centro Cultural La Provincia må minst være på to uker. Du vil arbeide 4-5 timer hver dag og ha fri to dager per uke. Det vil altså være rikelig tid til å lære spansk, utforske vakre Cartagena eller å oppleve konserter eller andre aktiviteter på kultursenteret. 

 

Centro Cultural La Provincia mottar ingen offentlig støtte til dette arbeidet, og er avhengig av at de frivillige selv betaler for kost og losji. Du betaler 190 USD i uken som dekker tre måltider, og overnatting på tomannsrom med air condition (250 USD hvis du vil ha enkeltrom). Ved opphold på mer enn 5 uker gjelder andre betingelser og priser.

Joakim fra Norge, som var frivillig på Centro Cultural La Provincia i 2020, viser her frem området der de frivillige bor og de to Albalab-sentrene i nærheten der de arbeider med ungdommene.  

Interessert?

Ta kontakt med oss på info@laprovincia.org og la oss få vite hvilken periode du ønsker å jobbe som frivillig og hvilke områder du kan bidra på.

WhatsApp chat